Armata turca a intrat in Siria: Damascul acuza o agresiune flagranta

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 20:50
1087 citiri

Autoritatile siriene au cerut, sambata, plecarea imediata a trupelor turce care au intrat in nord-vestul Siriei, apreciind ca prezenta lor reprezinta "o agresiune flagranta", informeaza Reuters.

Ministerul sirian de Externe considera, intr-un comunicat dat publicitatii sambata, ca intarea unor vehicule militare turce prin punctul de frontiera Bab al-Hawa, controlat de rebeli, reprezinta o incalcare a dreptului international.

"Siria condamna cu fermitate incursiunea armatei turce in provincia Ildib, lucru ce constituie o agresiune flagranta la adresa suveranitatii si securitatii teritoriului sirian", se arata in comunicatul ministerului.

Turcia afirma ca actioneaza impreuna cu grupari rebele pentru a aplica un acord de luna trecuta cu Rusia si Iran de la Astana, referitor la reducerea confruntarilor dintre insurgenti.

"Agresiunea Turciei nu are legatura cu acordul de la Astana, ci constituie o incalcare a acestor termeni", sustine Siria.

Idlib si restul localitatilor din nord-vestul Siriei se numara printre cele mai mari bastioane ale gruparilor rebele care lupta impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad, dar sunt tot mai des supuse atacurilor lansate de factiunile jihadiste insurgente.

Fieful opozitiei siriene, provincia Idlib a fost teatrul unor bombardamente intense ale regimului sirian si aliatilor sai, care s-au soldat cu numeroase victime civile, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. ...citeste mai departe despre "Armata turca a intrat in Siria: Damascul acuza o agresiune flagranta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armata turca Siria, #conflict Siria , #Stiri International