Armata americana va decora pilotii de drone

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 10:32
922 citiri
Armata americana va decora pilotii de drone
Foto: Department of Defense

Armata americana va propune decorarea pilotilor sai de drone, precum si a soldatilor care au contribuit la razboi departe de front, si analizeaza extinderea numarului de beneficiari ai Medaliei de Onoare, cea mai inalta recompensa militara din SUA, oferita cu parcimonie.

Potrivit unui raport al Pentagonului care urmeaza sa fie publicat joi, armata va introduce o noua decoratie sub forma de litera, "R" (de la termenul englez "remote", care inseamna "la distanta"), care poate fi atasata panglicilor medaliilor decernate acestor operatori sau celor care duc razboiul online si ataca informatic retelele inamicului, transmite France Presse.

Armata are dificultati in a recruta piloti pentru miile de drone desfasurate in Orientul Mijlociu, in Afganistan si in anumite regiuni din Africa, unii dintre ei suferind de surmenaj sau de probleme psihologice.

"Impactul operatiunilor la distanta in situatie de lupta se face tot mai puternic simtit si, prin urmare, a crescut nevoia de a ...citeste mai departe despre "Armata americana va decora pilotii de drone" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#America medalii soldati, #America armata medalii soldati , #Stiri International