Armata americana este vulnerabila la atacuri cibernetice, din cauza dronelor "made in China"

Duminica, 06 August 2017, ora 13:24
1266 citiri
Armata americana este vulnerabila la atacuri cibernetice, din cauza dronelor "made in China"
Foto: DJI

In armata americana au fost interzise, pentru moment, dronele provenite de la SZ DJI Technology Co Ltd., producator din China, din cauza "vulnerabilitatilor la atacuri cibernetice".

O nota interna in acest sens a fost data in 2 august si se refera la toate dronele DJI, dar si la sistemele care folosesc componente si software realizate de aceeasi companie, arata Reuters.

Personalul militar trebuie sa scoata aceste produse din uz, sa dezinstaleze aplicatiile DJI, sa inlature toate bateriile, inregistrarile, dar si memoria, mai arata sursa citata.

De mentionat e ca acest tip de drone este cel mai folosit de armata SUA.

In replica la acest anunt, DJI a transmis ca este "surprinsa si dezamagita" de decizia armatei americane, afirmand ca nu a fost consultata inainte de a se lua aceasta hotarare.

Compania privata a mai spus ca va contacta armata SUA pentru a afla mai multe despre aceste "asa-zise vulnerabilitati".

Temerea legata de aceste vulnerabilitati a aparut in urma unor studii realizate de Laboratorul de Cercetare al Armatei si Marina Militara in luna mai a acestui an.

Citeste si Armata SUA a pierdut peste 400 de drone - de ce s-au prabusit

A.S. ...citeste mai departe despre "Armata americana este vulnerabila la atacuri cibernetice, din cauza dronelor "made in China"" pe Ziare.com

#drone armata SUA made in China, #drone armata SUA vulnerabile atacuri cibernetice, #atacuri cibernetice armata SUA , #Stiri International