Americanii schimba pistolul din dotarea armatei: Soldatii glumeau ca mai bine aruncai cu el, decat sa tragi

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 12:47
1093 citiri
Americanii schimba pistolul din dotarea armatei: Soldatii glumeau ca mai bine aruncai cu el, decat sa tragi
Foto: Sig Sauer

Dupa o cautare de 10 ani, armata americana a gasit in sfarsit o arma cu care sa inlocuiasca pistolul Beretta M9, folosit din 1985. Despre acesta, militarii faceau adesea gluma ca ar fi eficient doar aruncat in inamic.

"Gluma pe care o aveam noi, in armata, era ca uneori cel mai eficient mod in care puteai sa folosesti pistolul M9 era ca pur si simplu sa il arunci in adversar", a declarat senatorul Joni Ernst, fost ofiter, dupa anuntul ca a fost gasita o inlocuitoare pentru arma folosita in utimii 30 de ani.

Compania Sig Sauer va produce, incepand de anul acesta, urmatoarea generatie de arme a militarilor americani, arata CNN.

Modelul P320, unul relativ simplu, va fi insa usor modificat. Modificarile care i se vor aduce nu vor fi anuntate public, mai arata sursa citata.

Valoarea contractului ar putea ajunge la 580 milioane de dolari.

Sig Sauer este o companie fondata in Germania, insa are si o filiala in Exeter, New Hampshire.

A.S. ...citeste mai departe despre "Americanii schimba pistolul din dotarea armatei: Soldatii glumeau ca mai bine aruncai cu el, decat sa tragi" pe Ziare.com

#nou pistol armata americana, #nou pistol armata SUA, #dotare arme armata America, #pistol P320 Sig Sauer , #Stiri International