Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arma secreta din Razboiul Rece: Experimentele teribile desfasurate in URSS si SUA

Arma secreta din Razboiul Rece: Experimentele teribile desfasurate in URSS si SUA

SUA si URSS nu se luptau doar pentru a ajunge primii pe Luna, in timpul Razboiului Rece. Sovieticii si americanii au dedicat foarte multi bani si timp unor experimente de citire a gandurilor adversarilor lor.

Conform unui articol semnat de cercetatorul Serge Kernbach, de la un centru specializat din Stuttgart, Germania, programul URSS-ului a durat intre anii 1917 si 2003, scrie news.com.au. Ei au dedicat acestui program suma totala de un miliard de dolari.

Si americanii au dezvoltat acelasi tip de cercetare pentru citirea gandurilor oamenilor. O asemenea capacitate era privita ca o arma de temut de catre cele doua parti. Noile detalii aparute sunt bazate pe documente declasificate recent.

Experiemente controversate

URSS-ul avea un dispozitiv numit "cerpan". El putea genera si stoca radiatia electromagnetica de frecventa inalta, care putea afecta alte obiecte. Un asemenea dispozitiv putea acumula in el bionergia de la oameni, plante si animale, putand sa o elibereze ulterior ...citeste mai departe despre "Arma secreta din Razboiul Rece: Experimentele teribile desfasurate in URSS si SUA" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1348 ori