Aproape 200 de congresmeni i-au intentat proces lui Trump: Il acuza ca a luat bani de la guverne straine si a incalcat Constitutia

Joi, 15 Iunie 2017, ora 08:15
957 citiri
Aproape 200 de congresmeni i-au intentat proces lui Trump: Il acuza ca a luat bani de la guverne straine si a incalcat Constitutia
Foto: Facebook/Donald J.Trump

Cel putin 30 de senatori si 166 de congresmeni democrati i-au intentat un proces presedintelui Statelor Unite, Donald Trump, la o instanta federala, sub acuzatia ca a incalcat Constitutia acceptand bani de la guverne straine, prin firmele sale, fara acordul Congresului.

Din ianuarie, cand Trump si-a inceput mandatul la Casa Alba, guverne ale altor tari au facut plati catre cele cateva sute de firme ale presedintelui.

Conform Constitutiei, Trump ar fi trebuit sa ceara acordul Congresului pentru fiecare astfel de plata - ceea ce nu a facut, transmite Reuters.

Administratia prezidentiala de la Washington nu a raspuns solicitarilor de comentarii, dar a sustinut ca interesele de afaceri ale lui Donald Trump nu contravin Constitutiei. Organizatia Trump a anuntat ca va dona Trezoreriei SUA profiturile obtinute de la clientii care reprezinta alte tari, dar nu va cere unor astfel de clienti sa se identifice. Departamentul Justitiei a refuzat sa comenteze.

Parlamentarii cer un ordin judecatoresc prin care Trump sa fie obligat sa ceara acordul Congresului inainte de a accepta bani din astfel de surse.

Congresmanul John Conyers, reclamantul principal din Camera Reprezentantilor, a afirmat ca "presedintele Trump are conflicte de interese in cel putin 25 de tari si se pare ca isi foloseste presedintia pentru a-si maximiza profiturile".

#democrati Congresul SUA, #proces presedinte Donald Trump , #Stiri International