Anticoruptia in Germania: Lista neagra cu companiile care dau mita sau fac evaziune

Joi, 30 Martie 2017, ora 15:47
1053 citiri
Anticoruptia in Germania: Lista neagra cu companiile care dau mita sau fac evaziune
Foto: Arhiva Pixabay

Consiliul de ministri din Germania a aprobat miercuri un proiect de lege care are in vedere crearea unui registru care sa impiedice companiile care au incalcat legile sa obtina contracte publice.

"Munca onesta trebuie sa fie recompensata. In schimb, companiile care dau mita, fac evaziune, nu platesc salariul minim sau finanteaza terorismul nu trebuie sa obtina profit de pe urma banului public", a declarat ministrul economiei, Brigitte Zypries, conform EFE.

In Germania, legislatia actuala interzicea deja acordarea de contracte publice companiilor care au incarcat legea, dar pana acum era dificil sa se demonstreze posibilele delicte ale unei companii comise in trecut.

Potrivit lui Zypries, noul registru va inlatura aceasta dificultate odata cu crearea unei banci de date centralizate, care va include toate condamnarile sau amenzile primite de companii pentru mita, finantarea terorismului, spalare de bani, inselarea statului sau a sistemului de asistenta sociala si a legii privind salariul minim pe economie.

In functie de gravitatea delictului, datele vor fi mentinute in registru pentru o perioada cuprinsa intre trei si cinci ani.

Parchetele si alte organisme vor fi obligate sa transmita electronic aceste informatii catre registrul central.

In cazul in care o entitate publica, de la nivel municipal si pana la nivel federal, va organiza o licitatie, in functie de valoare, aceasta entitate publica va fi obligata sa consulte respectivul registru.

Companiile private pot solicita sa fie sterse din registru, dar pentru aceasta vor trebui sa demonstreze ca au luat masuri pentru ca incalcarile legii sa nu se mai repete. ...citeste mai departe despre "Anticoruptia in Germania: Lista neagra cu companiile care dau mita sau fac evaziune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#registru companii corupte Germania, #baza date companii corupte, #companii corupte contracte stat , #Stiri International