Angela Merkel spune ca va colabora cu Franta pentru a tine unita UE, in discursul sau de Anul Nou

Duminica, 31 Decembrie 2017, ora 19:10
840 citiri
Angela Merkel spune ca va colabora cu Franta pentru a tine unita UE, in discursul sau de Anul Nou
Foto: Facebook / Angela Mergel

Cancelarul german Angela Merkel afirma in discursul sau de Anul Nou ca va colabora cu Franta pentru a tine unita Uniunea Europeana si se angajeaza sa formeze "fara intarziere" un nou guvern al Germaniei.

Merkel prezinta in discurs viziunea sa pentru al patrulea sau mandat, care include o alianta cu presedintele francez Emmanuel Macron pentru intarirea puterii economice a Europei si controlul imigratiei, pastrand in acelasi timp valorile tolerantei si pluralismului in interiorul si in afara UE.

"Douazeci si sapte de state europene trebuie incurajate mai mult ca oricand sa ramana in comunitate. Aceasta va fi intrebarea decisiva pentru urmatorii cativa ani. Germania si Franta trebuie sa colaboreze pentru a reusi", firma Merkel in discurs.

Eforturile lui Merkel de a combina forta celor mai mari doua economii ale zonei euro au fost impiedicate de negocierile indelungate pentru formarea unei coalitii de guvernare in Germania, cele mai lungi dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Noi negocieri cu social-democratii urmeaza sa inceapa pe 7 ianuarie.

Dupa ce un sondaj din aceasta saptamana a aratat ca tot mai multi germani nu o mai vor pe Merkel cancelar, aceasta a incercat sa isi puna amprenta pe dezbaterea politica.

Merkel a spus ca este hotarata "sa formeze fara intarziere un guvern stabil pentru Germania, anul viitor".

Cadere abrupta in sondaje a Angelei Merkel: 1 din 2 germani crede ca ar trebui sa demisionezeEste inceputul sfarsitului pentru Angela Merkel?Merkel ia in calcul formarea unui guvern minoritar in Germania, daca nu se poate intelege cu social-democratii ...citeste mai departe despre "Angela Merkel spune ca va colabora cu Franta pentru a tine unita UE, in discursul sau de Anul Nou" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel discurs Anul Nou 2018 , #Stiri International