Angela Merkel: Ar putea fi necesara o regandire a parteneriatului energetic cu Rusia

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 08:59
1088 citiri

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat luni ca exista motive intemeiate pentru a continua parteneriatul energetic cu Rusia pentru moment, insa a adaugat ca lucrurile s-ar putea schimba daca Moscova continua sa incalce principiile de baza, informeaza Reuters.

Angela Merkel a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa la Berlin sustinute impreuna cu premierul finlandez Alexander Stubb, ca pe termen mediu si lung ar putea fi necesara o regandire a parteneriatului energetic cu Rusia, transmite Agerpres.

Ea a adaugat ca este important sa se mentina presiunea asupra Rusiei si ca Germania si Finlanda sunt de acord cu acest lucru. Totodata, Merkel a afirmat ca nu vede niciun motiv pentru relaxarea sanctiunilor economice impotriva Rusiei.

SUA si UE au initiat o serie de sanctiuni impotriva Rusiei, acuzata de implicare in conflictul din Ucraina, sanctiuni care au vizat inalti oficiali, companii, banci si sectoare intregi ale economiei ruse. Ca raspuns la masurile occidentale, Rusia a suspendat importurile de produse alimentare din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia.

#Angela Merkel regandire parteneriat, #parteneriat energetic Rusia , #Stiri International