Angajatii din marile centre financiare s-ar folosi fraudulos de secrete de serviciu

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 14:27
1312 citiri
Angajatii din marile centre financiare s-ar folosi fraudulos de secrete de serviciu

Aproape jumatate dintre angajatii din sectorul financiar din Londra si New York recunosc ca ar sustrage informatii sensibile de la locul de munca daca ar fi concediati, iar un sfert spun ca recesiunea le-a afectat loailitatea fata de angajator, potrivit unui sondaj realizat de Cyber-Ark.

Sondajul, la are au participat 600 de angajati ai marilor institutii financiare din Canary Wharf-Londra si Wall Street-New York, arata ca 41% dintre respondenti au sustras informatii sensibile atunci cand au schimbat locul de munca, iar 39% spun ca ar descarca date secrete daca ar afla ca si-ar putea pierde locul de munca, potrivit studiului efectuat de furnizorul de solutii de securitate a informatiei Cyber-Ark, preluat de Reuters si citat de Mediafax.

O treime dintre paticipantii la sondaj sustin ca s-ar folosi de secrete de serviciu pentru a obtine locuri de munca pentru familie sau prieteni.

Cele mai "cautate" informatii de catre cei care au raspuns pozitiv la intrebarile privind intentia de a sustrage date sensibile sunt detaliile despre clientii angajatorului, urmate de planuri de viitor si propuneri, dar si informatii despre produse.

Unul din opt (13%) dintre cei care ar sustrage fraudulos secrete de serviciu ar cauta, de asemenea, sa obtina parole si coduri care sa le permita sa revina in retea dupa ce au parasit compania.

Peste 30% ar "trage cu ochiul" la liste privind potentiale reduceri de personal pentru a afla devreme daca propriul loc de munca este in pericol, metoda preferata de a obtine aceste date fiind mituirea unui coleg de la departamentul de resurse umane, potrivit sondajului Cyber-Ark.

Sondajul mai releva ca 85% dintre participanti stiu ca descarcarea secretelor corporatiste este ilegala, insa peste jumatate dintre respondenti sustin ca obtinerea de informatii sensnbile a devenit o sarcina mult mai usoara in acest an. 

#angajatii, #centre, #financiare, #secrete, #serviciu , #Stiri International