Ancheta privind amestecul Moscovei in alegerile din SUA: O banca rusa admite ca a existat o intalnire cu ginerele lui Trump

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 10:41
1003 citiri
Ancheta privind amestecul Moscovei in alegerile din SUA: O banca rusa admite ca a existat o intalnire cu ginerele lui Trump
Foto: Twitter/Jared Kushner

Vnesheconombank, o banca de stat din Rusia afectata de sanctiunile internationale impotriva Moscovei, dupa anexarea peninsulei Crimeea, a admis ca directorul Sergei Gorkov s-a intalnit anul trecut cu ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner.

Banca a transmis ca intalnirea cu actualul consilier al Casei Albe a avut loc in decembrie 2016, arata The Independent.

Congresul SUA ancheteaza presupusul amestec al Moscovei in alegerile din SUA. Sunt chestionati toti asociatii lui Trump, inclusiv Kushner, in varsta de 36 de ani, care este casatorit cu Ivanka Trump, fiica presedintelui.

Kushner a declarat deja ca s-a intalnit cu ambasadorul rus la Washington in decembrie. Luni a aparut si informatia ca Kushner s-a intalnit cu directorul bancii ruse. Vnesheconombank (VEB) a admis intr-un email ca directorul sau executiv, Sergei Gorkov, s-a intalnit cu reprezentanti ai unor institutii financiare din Europa, Asia si SUA, parte dintr-o noua strategie pregatita de banca.

O astfel de intalnire, anunta banca rusa, a avut loc si cu ginerele lui Trump, care conduce Kushner Companies. Banca nu mentioneaza unde a avut loc aceasta intalnire.

Banca rusa se confrunta cu mari datorii, dupa ce a finantat niste proiecte ale statului, inclusiv pentru Olimpiada de iarna de la Soci.

Marti seara si Kremlinul a reactionat legat de aceasta intalnire. Purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin a transmis ca "intalnirea a fost una obisnuita, de afaceri", relateaza Business Insider.

Zilele trecute presa americana scria ca Jared Kushner va conduce o agentie special infiintata pentru el la Casa Alba. Kushner, un personaj extrem de influent din echipa lui Trump, cu o avere de 1,8 miliarde de dolari, va avea rolul de a schimba modul in care se face politica in SUA, prin implementarea unor solutii din sectorul de afaceri.

Agentia pe care o va conduce Kushner va angaja fosti directori executivi ai unor mari corporatii americane. "Guvernul trebuie condus ca o mare companie americana. Speram sa avem succes pentru clientii nostri, care sunt cetatenii nostri", a declarat Kushner despre viitorul sau rol.

Amintim ca in scandalul amestecului Moscovei in alegerile din SUA, Michael Flynn, consilierul pentru securitatea nationala, a fost fortat sa demisioneze in 13 februarie, dupa ce s-a aflat ca a discutat despre sanctiunile impuse de SUA Rusiei cu ambasadorul Moscovei la Washington. ...citeste mai departe despre "Ancheta privind amestecul Moscovei in alegerile din SUA: O banca rusa admite ca a existat o intalnire cu ginerele lui Trump" pe Ziare.com

#ginere Trump intalnire director banca Rusia, #amestec Rusia alegeri SUA, #Jared Kushner intalnire banca Rusia , #Stiri International