Ancheta interna la Casa Alba: Unii consilieri ai lui Trump folosesc conturi private de mail

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 11:18
933 citiri
Ancheta interna la Casa Alba: Unii consilieri ai lui Trump folosesc conturi private de mail
Foto: Facebook/The White House

Casa Alba a deschis o ancheta interna cu privire la folosirea unor conturi private de e-mail de catre consilieri de rang inalt ai presedintelui Donald Trump.

Citand patru oficiali sub rezerva anonimatului, Politico scrie ca ancheta a inceput in cursul saptamanii, dupa ce site-ul a relatat ca ginerele si consilierul presedintelui, Jared Kuschner, si alti responsabili de rang inalt de la Casa Alba au folosit conturi private de e-mail pentru mesaje legate de activitati guvernamentale.

O comisie a Camerei Reprezentantilor a solicitat, luni, Casei Albe informatii in legatura cu cele relatate de Politico.

In campania pentru alegerile prezidentiale din 2016, candidatul republican a atacat-o pe rivala sa democrata, Hillary Clinton, pentru ca aceasta folosise un server privat de e-mail pentru corespondenta oficiala pe cand indeplinea functia de secretar de stat in administratia Barack Obama. Ulterior, s-a stabilit ca unele din mesajele lui Clinton contineau informatii clasificate.

Ancheta lansata de Casa Alba ar putea dura cateva saptamani sau chiar luni, timp in care oficialii vor cauta toate e-mailurile trimise ori primite in legatura cu activitati guvernamentale, mai scrie Politico.

"Biroul consilierului juridic al Casei Albe analizeaza conturile pentru a stabili daca mesajele sunt relevante pentru orice ancheta precum investigatiile actuale ale Congresului si procurorului special Robert Muller", scrie site-ul mentionat.

Robert Mueller, fost director al FBI, ancheteaza presupusa ingerinta a Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA din 2016 si posibile intelegeri secrete cu apropiati ai lui Trump.

Politico a mai relatat anterior ca si alti consilieri de rang inalt ai presedintelui, printre care fostul sef de cabinet Reince Priebus, ex-strategul-sef Steve Bannon si consilierul economic Gary Cohn, au folosit conturi private de e-mail in scopuri oficiale.

Potrivit editiei de luni a cotidianului New York Times, conturi private de e-mail au mai fost utilizate de fiica presedintelui, Ivanka Tump, dupa ce a fost numita consilier la Casa Alba, dar si de Stephen Miller, consilier de rang inalt al lui Donald Trump. ...citeste mai departe despre "Ancheta interna la Casa Alba: Unii consilieri ai lui Trump folosesc conturi private de mail" pe Ziare.com

#Casa Alba ancheta conturi mail private , #Stiri International