Ancheta in Politia germana dupa ce dosarul atentatorului de la Berlin a fost falsificat

Luni, 29 Mai 2017, ora 17:23
1497 citiri
Ancheta in Politia germana dupa ce dosarul atentatorului de la Berlin a fost falsificat
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile germane au desfasurat perchezitii la locuintele si birourile unor angajati ai politiei, suspectati de legaturi cu un coleg care ar fi falsificat un dosar privindu-l pe Anis Amri, autorul atentatului comis in decembrie la un targ de Craciun in centrul Berlinului, in care au fost ucise 12 persoane, a indicat Parchetul.

Fortele de securitate germane au fost criticate dupa ce s-a aflat ca Amri, sosit in Germania in iulie 2015, fusese monitorizat de acestea si ar fi trebuit deportat, dupa ce solicitarea de azil ii fusese respinsa, transmite luni DPA.

Anis Amri, care avea legaturi cu Statul Islamic, a intrat cu un camion in vizitatorii unui targ de Craciun si a fost ucis patru zile mai tarziu, intr-un schimb de focuri cu politia italiana, intr-o gara de langa Milano.

Imediat dupa atentat, Politia a declarat ca in dosarul lui Amri nu se afla nicio informatie care ar fi necesitat intensificarea monitorizarii tunisianului inaintea atacului.

Ulterior, s-au vehiculat insa informatii potrivit carora Politia ar fi falsificat un dosar preexistent cu privire la Amri, pentru a reduce la tacere criticile legate de monitorizarea insuficienta a atacatorului.

Mai precis, un politist este acuzat ca a sustras un dosar ce data din noiembrie - din care ar fi reiesit ca Amri era un traficant de droguri important-, inlocuindu-l cu o versiune mai scurta din care rezulta ca tunisianul nu era decat un infractor marunt.

In urma perchezitiilor de luni, au fost confiscate telefoane mobile, laptopuri si dispozitive de stocare a memoriei.

Colegi ai politistilor acuzati sunt considerati martori in ancheta, a precizat Martin Steltner, purtator de cuvant al Parchetului din Berlin.

Atacul de la Targul de Craciun din Berlin, ziua care va schimba GermaniaAtacatorul din Berlin este un refugiat de-abia sosit in GermaniaUn martor povesteste prin ce a trecut la Targul de Craciun din Berlin: Tipete si intuneric. Am mare noroc ca sunt in viata ...citeste mai departe despre "Ancheta in Politia germana dupa ce dosarul atentatorului de la Berlin a fost falsificat" pe Ziare.com

#falsificare dosar atentator Berlin, #perchezitii angajati politie Berlin , #Stiri International