Analist rus: Ce daca tentativa de asasinat in cazul Plahotniuc a fost dejucata? Mai putem incerca o data

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 10:25
1940 citiri
Analist rus: Ce daca tentativa de asasinat in cazul Plahotniuc a fost dejucata? Mai putem incerca o data
Foto: Facebook/Станислав Белковскии

Un analist rus, fondator si director al Institutului National de Strategie din Moscova, a scris un editorial in presa rusa in care a dat de inteles ca tentativa de asasinat care l-a vizat pe omul de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc a fost organizata de Kremlin, care s-ar putea sa mai incerce o data.

Stanislav Belkovski sustine ca scopul ar fi curatarea caii fortelor politice pro-rusesti in Parlamentul de la Chisinau.

Belkovski a postat un editorial intitulat "Make Putin great again" pe portalul snob.ru, unde a scris pe larg despre situatia din Republica Moldova sub intertitlul "Proiectul Moldova pro-ruseasca", transmite Agora.md.

"Acum, in 2017, situatia in Republica Moldova si in jurul acesteia este absolut diferita (comparativ cu anul 2003, cand se incerca implementarea planului Kozak). Vladimir Voronin demult a plecat in nefiinta politica. Iar in locul acestuia a venit, inca in 2009, coalitia pro-europeana a fortelor politice, care pledeaza pentru apropierea de NATO si UE.

In ultimii ani, coalitia s-a discreditat dupa scandaluri de coruptie. Inclusiv furtul miliardului de euro de catre gruparea organizata si condusa de fostul prim-ministru Vlad Filat (acum in inchisoare) si omul de afaceri, sotul cantaretei Jasmin, Ilan Shor (sub arest la domiciliu - la urma urmei, este util sa-ti iei de sotie o vedeta).

Republica Moldova dezamagita si-a ales presedinte pe socialistul pro-rus Igor Dodon. Care, se pare, nu este impotriva sa se intoarca la planul Kozak din 2003", scrie Belkovski.

"Cu toate acestea, Parlamentul moldovean continua sa fie controlat de coalitia pro-europeana stirbita, care nu doreste implementarea planului Putin-Kozak. Dar, nu mai tarziu de 2018 vor avea loc alegeri parlamentare, in urma carora oficialii corupti pot ceda majoritatea sustinatorilor aliantei strategice cu Moscova.

Liderul informal al acestora este Igor Dodon. Iar cel mai bun scenariu pentru toate fortele sanatoase kremlinocentrice este sa provoace alegeri anticipate chiar in acest an, pentru a se debarasa de intrusii pro-NATO in timp util", asa detaliaza analistul planul rusilor.

Belkovski sustine ca Vladimir Plahotniuc, presedintele Partidului Democrat, este cea mai influenta persoana in Republica Moldova si omul care sta in calea indeplinirii planului Moscovei.

"La inceputul lunii aprilie 2017, serviciile de securitate ale Moldovei si Ucrainei au declarat ca au dejucat o tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc. Act terorist, ca sa-l numim asa. ...citeste mai departe despre "Analist rus: Ce daca tentativa de asasinat in cazul Plahotniuc a fost dejucata? Mai putem incerca o data" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asasinat Plahotniuc Moscova , #Stiri International