Amsterdamul a castigat Agentia Europeana a Medicamentului, dar nu are inca sediu pentru ea. Italia si-o doreste la Milano

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 22:12
835 citiri
Amsterdamul a castigat Agentia Europeana a Medicamentului, dar nu are inca sediu pentru ea. Italia si-o doreste la Milano
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul Italiei va cere Uniunii Europene sa anuleze decizia de mutare a Agentiei Europene a Medicamentului (AEM) in Olanda, insistand pentru transferul in orasul italian Milano, afirma surse citate de publicatiile La Repubblica si Corriere della Sera.

Orasele Milano si Amsterdam au ajuns in finala pentru desemnarea noului sediu al Agentiei Europene a Medicamentului dupa iesirea Marii Britanii din UE, competitie in care s-a aflat si Bucurestiul.

Dat fiind ca ambele orase primisera acelasi numar de voturi, oficialii europeni au decis prin tragere la sorti, in noiembrie 2017, ca viitorul sediu al Agentiei Medicamentului va fi in Amsterdam.

Insa directorul Agentiei Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a declarat luni ca noul sediu nu a fost construit inca, iar spatiul tranzitoriu oferit de olandezi "nu este optim", fiind "pe jumatate" din suprafata care este acum la Londra.

In acest context, presedintele Camerei Deputatilor din Italia, Laura Boldrini, ministrul italian al Sanatatii, Beatrice Lorenzin, presedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni, si primarul orasului Milano, Beppe Sala, au manifestat disponibilitate de a oferi imediat spatiul adecvat pentru Agentia Europeana a Medicamentului.

Surse politice de la Roma au declarat ca Guvernul Italiei va intreprinde "orice initiativa oportuna la Comisia Europeana si la institutiile comunitare competente" pentru a fi reevaluata decizia privind sediul Agentiei Europene a Medicamentului. ...citeste mai departe despre "Amsterdamul a castigat Agentia Europeana a Medicamentului, dar nu are inca sediu pentru ea. Italia si-o doreste la Milano" pe Ziare.com

#Amsterdam Milano Agentia Europeana Medicamentului , #Stiri International