Americanii trimit 400 de trupe de elita pentru asaltul asupra capitalei Statului Islamic

Joi, 09 Martie 2017, ora 22:50
756 citiri

Statele Unite trimit in Siria inca 400 de militari, intr-un demers care aproape ca dubleaza numarul efectivelor americane detasate in aceasta tara, noteaza New York Post in editia electronica de joi, citand oficiali americani.

Suplimentarea efectivelor s-a facut in perspectiva apropiatului asalt asupra orasului Raqqa, considera capitala gruparii Statul Islamic, si include militari din cadrul unitatii de elita de infanterie usoara aeropurtata si din artilerie.

Sursele citate de publicatia americana nu au dat detalii despre numarul exact al fortelor suplimentare trimise in Siria.

In mod normal, limita efectivelor americane ce pot fi detasate in aceasta tara este de 503, dar comandantii pot spori temporar acest numar atunci cand situatia o cere.

"Ne pregatim sa asiguram sustinere logistica si armata pentru a face posibil un asalt de succes asupra orasului Raqqa. Numarul exact si locul unde sunt detasate trupele sunt secrete, pentru a ne proteja fortele armate, dar vorbim despre o suplimentare temporara de aproximativ 400 de militari pentru a le permite partenerilor sirieni sa infranga Statul Islamic la Raqqa", a afirmat colonelul John L. Dorrian, purtator de cuvant al coalitiei sub comanda americana care lupta contra Statului Islamic in Irak si Siria.

Citeste si

Moment important in lupta cu Statul Islamic: este atacata in forta Raqqa, cartierul general al gruparii teroristeViata in inima "califatului" Statului Islamic: un jurnal din RaqqaFortele americane instaleaza o baza militara in Siria ...citeste mai departe despre "Americanii trimit 400 de trupe de elita pentru asaltul asupra capitalei Statului Islamic" pe Ziare.com

#soldati americani Siria Statul Islamic , #Stiri International