Americanii si rusii au cazut la pace pentru Siria: Ce se intampla pe 12 septembrie, la apusul soarelui

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 07:02
2536 citiri

Dupa mai multe ore de asteptare de la incheierea unor negocieri care pareau sa duca la o noua amanare, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si secretarul de Stat, american John Kerry au anuntat impreuna, vineri noaptea, un acord intre SUA si Rusia in privinta Siriei.

Potrivit sefului diplomatiei americane, citat de Reuters, cele doua puteri spera ca planul agreat va aduce pacea in Siria si va reduce suferintele sirienilor.

Kerry afirma ca SUA au facut concesiuni tinand cont de posibilitatea ca Rusia sa il convinga pe presedintele sirian, Bashar al-Assad, sa se aseze la masa negocierilor de pace.

Aranjamentul convenit de reprezentantii Moscovei si ai Washingtonului ar putea rezista daca atat Guvernul de la Damasc, cat si Opozitia isi indeplinesc obligatiile, a mai declarat secretarul de Stat.

In special, ar trebui ca fortele guvernamentale sa nu mai desfasoare operatiuni militare aeriene in anumite zone controlate de Opozitie. Incetarea utilizarii butoaielor cu ...citeste mai departe despre "Americanii si rusii au cazut la pace pentru Siria: Ce se intampla pe 12 septembrie, la apusul soarelui" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord pace Siria SUA Rusia , #Stiri International