Americanii nu se sperie de amenintarile Chinei: Facem manevre in Marea Chinei de cate ori vrem

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 09:42
1008 citiri

US Navy intentioneaza sa efectueze patrule in interiorul celor 12 mile marine (22,2 km) de insulele artificiale din Marea Chinei de Sud de doua ori pe trimestru, pentru a reaminti Chinei si altor tari drepturile Statelor Unite in temeiul dreptului international, a declarat luni un oficial american din domeniul apararii.

"Ne vom duce acolo de doua ori pe trimestru sau chiar putin mai mult", a declarat acest oficial, citat de Reuters, care nu a fost autorizat sa discute public despre planurile operationale ale Marinei americane.

"Intentia este de a exercita regulat drepturile noastre in temeiul dreptului international si a reaminti chinezilor si altora punctul nostru de vedere", a mai spus acest oficial.

Oficial militar chinez: Un incident minor poate declansa razboi, daca SUA continua provocarile

La randul sau, Ben Rhodes, consilierul adjunct ale presedintelui american pentru securitate nationala, a declarat luni ca vor fi mai multe demonstratii ale angajamentului militar al ...citeste mai departe despre "Americanii nu se sperie de amenintarile Chinei: Facem manevre in Marea Chinei de cate ori vrem" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tensiuni Marea Chinei de Sud, #SUA patrule marea Chinei Sud , #Stiri International