Americanii isi muta atentia in vecinatatea Romaniei: De ce vine Joe Biden in Balcani

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 08:23
930 citiri
Americanii isi muta atentia in vecinatatea Romaniei: De ce vine Joe Biden in Balcani
Foto: Casa Alba

Vicepresedintele american, Joe Biden, participa miercuri la un summit al tarilor din Balcani consacrat in special crizei migratorii.

Astfel este marcata o revenire a interesului SUA pentru aceasta regiune cu stabilitate inca fragila, comenteaza AFP.

Zona din vecinatatea Romaniei cunoscuta drept Balcanii Occidentali - statele din fosta Iugoslavie plus Albania - poarta o grea mostenire de conflicte care au devastat regiunea in anii 1990. Tensiuni intre state vecine sau comunitati din cadrul aceleiasi tari apar periodic, in timp ce de la inceputul anului aceasta regiune saraca gestioneaza cum poate valul de sute de mii de migranti din Orientul Mijlociu care o tranziteaza in drum spre mirajul Europei de Vest.

Prezenta lui Joe Biden la acest summit organizat in Croatia este un semn al vointei Washingtonului de a-si consolida prezenta in Balcani, unde Statele Unite au jucat deja un rol cheie in perioada conflictelor care au sfasiat fosta Iugoslavie, afirma analisti politici pentru ...citeste mai departe despre "Americanii isi muta atentia in vecinatatea Romaniei: De ce vine Joe Biden in Balcani" pe Ziare.com

#Joe Biden Balcani, #Joe Biden criza refugiati Balcani , #Stiri International