Americanii i-au interceptat pe sirieni cand planuiau atacul chimic. Se pare ca rusii nu stiau nimic

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 08:33
2820 citiri

Armata americana si comunitatea de informatii au interceptat comunicatii in care armata siriana si experti in arme chimice discutau despre pregatirile pentru atacul cu gaz sarin de saptamana trecuta, a declarat un inalt oficial SUA.

Interceptarile au facut parte dintr-o analiza a serviciilor de informatii in orele de dupa atac, pentru a confirma responsabilitatea pentru folosirea de arme chimice.

In aceste conditii, americanii sunt siguri ca nu exista nicio indoiala ca presedintele sirian Bashar al-Assad este vinovat pentru atac.

Statele Unite nu au stiut inainte de atac ca acesta va avea loc, a subliniat oficialul citat de CNN sub acoperirea anonimatului.

Washingtonul strange un volum foarte mare de interceptari de comunicatii in zone precum Siria sau Irak, iar de multe ori materialul nu este procesat, daca nu exista un eveniment care sa necesite o analiza clara.

Deocamdata, nimic din comunicatiile analizate nu sugereaza ca armata rusa sau oficiali din serviciile de spionaj de la Moscova au comunicat in legatura cu atacul.

Oficialul SUA a explicat, insa, ca este posibil ca rusii sa fie mai atenti in comunicatii, tocmai pentru a evita interceptarile.

In plus, chiar daca ar exista dovezi ale complicitatii ruse, nu este clar daca Pentagonul sau Casa Alba ar face informatiile publice, a subliniat un inalt oficial de la Washington.

Atat Guvernul rus, cat si cel sirian au negat implicarea in atacul chimic soldat cu peste 80 de morti.

Citeste si Putin anunta "pe surse" ca se pregatesc atacuri chimice la DamascSUA au bombardat Siria: Americanii au fost "la cativa centimetri" de un conflict cu rusii, spune Medvedev ...citeste mai departe despre "Americanii i-au interceptat pe sirieni cand planuiau atacul chimic. Se pare ca rusii nu stiau nimic" pe Ziare.com

#atac chimic Siria interceptari SUA , #Stiri International