Americanii avertizeaza: Arsenalul nuclear al Coreei de Nord e impresionant si continua sa creasca

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 10:10
932 citiri

Arsenalul nuclear al Coreei de Nord s-a extins la 30 de focoase si va continua sa creasca, pentru ca Phenianul produce tot mai mult arme cu uraniu si plutoniu.

Institutul pentru Stiinta si Securitate Internationala din Washington sustine ca, in doar trei ani, liderul nord-coreean Kim Jong Un va controla suficient material pentru a dubla acest arsenal la 60 de arme, relateaza The Washington Times.

Pentru a atrage atentia asupra acestei cresteri alarmante, Statele Unite estimeaza ca tara detinea doar una sau doua arme nucleare in anul 1999 si ca ar fi urmat sa aiba 10 sau mai multe pana in anul 2020, potrivit unui raport din deceniul trecut.

"Esential este ca Coreea de Nord si-a imbunatatit arsenalul de arme nucleare", a spus David Albright, fondator si director al Institutului pentru Stiinta si Securitate Internationala.

Coreea de Nord nu a facut niciodata un secret din ambitiile sale nucleare, testand astfel de arme de cel putin cinci ori, incepand cu anul 2003, doua dintre teste avand loc chiar anul trecut.

Tara are cel putin 6 rachete ce pot ajunge pana in partea estica a Statelor Unite, iar cu 700.000 de trupe active si 4,5 milioane in rezerva, Phenianul poate chema pana la un sfert din populatie sa serveasca in armata in orice moment - de doua ori mai mult personal militar decat Coreea de Sud.

De asemenea, Coreea de Nord detine 70 de submarine, 4.200 de tancuri, peste 450 de avioane de lupta, potrivit unui raport din anul 2016.

Sarbatoare grandioasa in Coreea de Nord: Amenintari cu atacuri si clip batjocoritor pentru SUA (Video)Coreea de Nord ameninta SUA cu atacuri nucleare si organizeaza o parada militara impresionantaSunt Statele Unite in vizorul nuclear al Coreei de Nord? ...citeste mai departe despre "Americanii avertizeaza: Arsenalul nuclear al Coreei de Nord e impresionant si continua sa creasca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arsenal nuclear Coreea de Nord, #rachete nucleare Coreea de Nord, #arme nucleare Coreea de Nord , #Stiri International