Americanii au venit si au de gand sa ramana

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 18:20
934 citiri
Americanii au venit si au de gand sa ramana
Foto: Facebook/US Army

S-a discutat timp de proape 20 de ani, acum se intampla: soldatii americani vin pentru o perioada mai lunga in Polonia, cei germani si britanici se duc in statele baltice.

La acest sfarsit de saptamana, in Polonia va fi zi de sarbatoare: In Piata Pilsudski din Varsovia, in piata centrala din Cracovia si in multe alte orase, sosirea trupelor americane este sarbatorita solemn, cu fanfara militara, cu o expozitie de armament si cu un meniu ostasesc.

O zi istorica: populatia Poloniei saluta cu o larga majoritate intrarea trupelor straine, la fel cum a facut-o o singura data in istoria zbuciumata a tarii, cu mai mult de 200 de ani in urma, cand au venit soldatii lui Napoleon.

De data aceasta, in Polonia au venit americanii. Ideea de a inlocui bazele americane din Germania (cu inca 36.000 de soldati) cu noi baze in Europa de Est a fost, intr-adevar, discutata in mod repetat. Germania nu mai avea nevoie, dupa caderea blocului estic, de protectie suplimentara, care era si foarte ...citeste mai departe despre "Americanii au venit si au de gand sa ramana" pe Ziare.com

#americani baze Polonia, #americani est Europa Rusia, #trupe SUA rotatie est Europa Rusia, #americani Polonia Rusia , #Stiri International