Americanii au blocat fabricarea de arme cu ajutorul imprimantelor 3D

Miercuri, 01 August 2018, ora 10:33
1104 citiri
Americanii au blocat fabricarea de arme cu ajutorul imprimantelor 3D
Foto: Facebook/Defense Distributed

Un judecator federal din Seattle a blocat lansarea de software care ar permite consumatorilor sa isi creeze arme de foc cu ajutorul imprimantelor 3D.

Gruparea pentru sustinerea accesului la arme, Defense Distributed, urma sa publice online planurile digitale incepand cu 1 august, scrie BBC.

Firma ajunsese la o intelegere cu Administratia Trump in iunie pentru a publica legal planurile. Insa opt state si capitala Washington au dat in judecata Guvernul pentru a bloca intelegerea, argumentand ca armele ar putea fi un risc pentru siguranta oamenilor.

Judecatorul federal Robert Lasnik a emis un ordin de interzicere temporara oprind astfel lansarea cu cateva ore inainte sa inceapa oficial, declarand ca planurile digitale ar putea ajunge pe mainile cui nu trebuie.

"Exista imprimante 3D la colegii si in spatiile publice si exista potentialul ca lumea sa se raneasca ireparabil", a declarat Lasnik.

Procesul a fost intentat in Seattle de procurorul general al statului Washington, Bob Ferguson, si mai implica statele New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania, Oregon, Maryland si District of Columbia (Washington).

Presedintele Donald Trump a afirmat pe Twitter inainte de anuntarea deciziei ca vanzarea armelor de foc 3D catre public "nu are sens".

Ultima gaselnita de peste ocean: Americanii isi vor putea face arme la imprimanta 3D ...citeste mai departe despre "Americanii au blocat fabricarea de arme cu ajutorul imprimantelor 3D" pe Ziare.com

#SUA printare arme 3D , #Stiri International