Americanii arata cum a lovit "mama tuturor bombelor" ascunzatoarea Statului Islamic (Video)

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 23:10
2591 citiri
Americanii arata cum a lovit "mama tuturor bombelor" ascunzatoarea Statului Islamic (Video)
Foto: captura video Youtube

"Mama tuturor bombelor" a tinut capul de afis, vineri, in presa din intreaga lume, aceasta relatatand despre uriasa bomba americana, denumita MOAB, care a fost lansata joi asupra Afganistanului.

Iata ca tot vineri, depertamentul american al Apararii a dat publicitatii si o inregistrare din aer ce surprinde momentul lansarii uriasei bombe de 9.800 de kilograme, asupra unui complex de tuneluri si pesteri ale Statului Islamic, relateaza ABC News.

Clipul in alb si negru arata o tinta indreptata catre o vale inconjurata de relief muntos. In cateva secunde, un punct negru apare in partea de sus a ecranului, coborand foarte repede, dupa care este infatisata explozia.

Bomba a explodat la impactul cu tinta, moment urmat de o unda de soc masiva in valea respectiva si de un fum negru, dens, care se ridica sub forma unui nor "ciuperca".

Ministerul afgan al Apararii a anuntat vineri ca uriasa bomba non-nucleara lansata joi de armata americana in Afganistan a provocat moartea a cel putin 36 de militanti ai Statului Islamic si distrugerea bazei acestora in care se afla o mare cantitate de arme.

Ulterior, Statul Islamic a transmis ca niciun luptator al sau n-a murit dupa lansarea "mamei tuturor bombelor".

Cine e "mama tuturor bombelor" si cand o foloseste AmericaDupa ce SUA au lansat "mama tuturor bombelor", Rusia aminteste ca ea detine "tatal tuturor bombelor"Comandantul armatei SUA din Afganistan a explicat decizia de a lansa "mama tuturor bombelor"

...citeste mai departe despre "Americanii arata cum a lovit "mama tuturor bombelor" ascunzatoarea Statului Islamic (Video)" pe Ziare.com

#video mama tuturor bombelor, #video bomba America Afganistan, #SUA MOAB Afganistan, #SUA mama tuturor bombelor Afganistan , #Stiri International