America promite ajutor "intens si sustinut" pentru Irak

Marti, 24 Iunie 2014, ora 09:13
1036 citiri
America promite ajutor "intens si sustinut" pentru Irak

Secretarul american de Stat, John Kerry, a promis, luni, ajutor "intens si sustinut" al Americii pentru Irak, insa a aratat ca tara va supravietui numai daca liderii sai iau masuri urgente pentru a asigura coeziunea.

Cu cateva ore inainte de o vizita surpriza a lui Kerry la Bagdad, triburile sunnite care s-au alaturat insurgentilor ce au ocupat nordul tarii au adus sub controlul lor singura trecere vamala terestra cu Iordania, scrie Reuters.

Obama a promis ca va trimite pana la 300 de militari in Irak insa nu a raspuns afirmativ cererii premierului Nouri al-Maliki de a ordona lovituri aeriene impotriva militantilor din Statul Islamic din Irak si levant (ISIL), pentru a le stavili avansul spre Bagdad, dupa doua saptamani in care acestia au ocupat nordul tarii.

Oficialii americani cer guvernului de la Bagdad sa devina mai inclusiv cu minoritatea sunnita, care se simte marginalizata si persecutata.

"Ajutorul va fi intens si sustinut si daca liderii irakieni iau masurile ...citeste mai departe despre "America promite ajutor "intens si sustinut" pentru Irak" pe Ziare.com

#Kerry Bagdad ajutor SUA, #Irak ISIL violente , #Stiri International