America, acuzata din Europa ca obstructioneaza ancheta inchisorilor CIA

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 20:53
1824 citiri
America, acuzata din Europa ca obstructioneaza ancheta inchisorilor CIA
Foto: Ziare.com

Statele Unite ignora cererea Poloniei de a-i preda versiunea completa a raportului intocmit de catre Senat, care ar putea sa clarifice acuzatii potrivit carora CIA a comis abuzuri asupra unor suspecti Al-Qaida intr-o inchisoare din nordul tarii, afirma procurori polonezi.

Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului american a detaliat, in decembrie, modul in care Agentia Centrala americana de Informatii (CIA) a folosit tehnici - inclusiv simularea inecului si unor executii - impotriva unor suspecti de terorism in instalatii secrete din strainatate in anii care au urmat atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001, relateaza Reuters online.

Comisia a dezvaluit locurile inchisorilor secrete ("black sites"), insa acestea au fost cenzurate in rezumatul pe care l-a facut public.

Washington Post: Romania, inchisoarea neagra pentru detinutii torturati de CIA

Procurori polonezi afirma ca au solicitat in mod oficial Departamentului american al Justitiei o copie a raportului ...citeste mai departe despre "America, acuzata din Europa ca obstructioneaza ancheta inchisorilor CIA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA obstructie anchete inchisori CIA, #Polonia SUA inchisori CIA, #anchete inchisori CIA , #Stiri International