Amenintati de Coreea de Nord, americanii trimit bombardiere invizibile de 3 miliarde de dolari

Joi, 10 Martie 2016, ora 09:56
886 citiri
Amenintati de Coreea de Nord, americanii trimit bombardiere invizibile de 3 miliarde de dolari
Foto: U.S. Air Force/Bobbie Garcia

Armata americana a anuntat, miercuri, desfasurarea a trei bombardiere invizibile cu raza lunga de actiune B-2 pentru exercitii in zona Indo-Asia-Pacific, in momentul cand s-au intensificat tensiunile in Peninsula Coreea.

"Evenimentele recente demonstreaza necesitatea persistenta de a avea o forta aeriana credibila si coerenta in toata regiunea Indo-Asia Pacific", a declarat generalul Lori J. Robinson, comandantul US Air Force pentru Pacific, relateaza AFP.

Cu toate acestea, responsabilii militari americani au refuzat sa dezvaluie zona precisa unde evolueaza aceste bombardiere capabile sa transporte arme nucleare. US Air Force detine doar 20 de astfel de aparate.

"La fel ca toate avioanele militare in regiune, B-2 au zburat deja si continua sa zboare in spatiul aerian international, in conformitate cu reglementarile internationale", a declarat capitanul Ray Geoffroy, un purtator de cuvant al US Air Force in zona Pacific.

Coreea de Nord alerteaza ...citeste mai departe despre "Amenintati de Coreea de Nord, americanii trimit bombardiere invizibile de 3 miliarde de dolari" pe Ziare.com

#SUA bombardiere invizibile Coreea, #SUA bombardiere invizibile bombe nucleare , #Stiri International