Amenintarile lui Trump legate de UE si NATO si cum ar trebui sa-i tina piept Angela Merkel

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 20:02
1226 citiri
Amenintarile lui Trump legate de UE si NATO si cum ar trebui sa-i tina piept Angela Merkel
Foto: Arhiva Ziare.com

Intr-un interviu acordat recent presei germane, presedintele ales al SUA Donald Trump a atacat NATO, Uniunea Europeana si in special Germania.

Insa cancelarul german Angela Merkel ar trebui, cu determinare, sa-i tina piept lui Trump, sustine jurnalistul Miodrag Soric, intr-un editorial publicat pe site-ul Deutsche Welle.

"NATO este invechita". Aceasta declaratie nu a fost facuta nici de presedintele rus Vladimir Putin, nici de dictatorul nord-coreean Kim Jong Un. A fost facuta de viitorul presedinte american Donald Trump.

Iar prin acest lucru isi contrazice ministrii de Externe si Aparare desemnati chiar de el. In audierile din Senat de saptamana trecuta - si nu numai - ministrii au sustinut exact contrariul. Deci cum stau lucrurile?

Daca Trump vrea sa spuna ca e necesar ca aliatii NATO sa contribuie cu mai multi bani la sistemul de aparare, atunci ar trebui sa explice asta fara ambiguitati, subliniaza autorul articolului.

Trump: Brexitul se va dovedi un lucru ...citeste mai departe despre "Amenintarile lui Trump legate de UE si NATO si cum ar trebui sa-i tina piept Angela Merkel" pe Ziare.com

#Merkel raspuns Trump, #atac Trump NATO, #atac Trump UE, #atac Trump Germania , #Stiri International