Amenintari la ONU: Americanii sunt cu ochii pe cei care voteaza impotriva deciziei lui Trump privind Ierusalimul

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 16:44
958 citiri
Amenintari la ONU: Americanii sunt cu ochii pe cei care voteaza impotriva deciziei lui Trump privind Ierusalimul
Foto: Arhiva Pixabay

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Natiunile Unite, le-a transmis membrilor ONU ca va "nota numele" tuturor tarilor care voteaza pentru a respinge recunoasterea Ierusalimului drept capitala Israelului.

Adunarea Generala a Natiunilor Unite va avea, joi, o intalnire de urgenta al carei scop principal este de de a vota proiectul de rezolutie care respinge decizia lui Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului.

Nikki Haley a transmis statelor membre in Adunarea Generala a ONU, printr-o scrisoare trimisa inclusiv delegatilor europeni, ca ii va raporta presedintelui Donald Trump numele celor care vor vota in favoarea rezolutiei respinse de SUA in cadrul Consiliului de Securitate.

"Pe masura ce va ganditi la vot, va incurajez sa stiti ca presedintele si Statele Unite vor lua acest vot in mod personal. Presedintele mi-a cerut sa ii raportez cine voteaza impotriva noastra", a declarat ambasadorul SUA la ONU.

"In cadrul ONU, ni se cere mereu sa facem si sa oferim mai mult. Asadar, cand luam o decizie bazata pe vointa cetatenilor americani, cu privire la unde sa ne mutam ambasada, nu ne asteptam ca cei pe care i-am ajutat sa fie impotriva noastra.

Joi va exista un vot care ne va critica alegerea. SUA vor nota nume", a postat Nikki Haley pe contul personal de Twitter, pentru a sublinia ce comunicase deja in scrisoare.

Spre deosebire de Consiliul de Securitate, unde unul dintre membrii permanenti (SUA, Marea Britanie, China, Franta si Rusia) poate bloca orice rezolutie, in Adunarea Generala niciun membru nu are o astfel de putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ierusalim decizie Donald Trump , #Stiri International