Ambasadorul Turciei: Exista o obsesie, din pacate chiar si in Romania, cu privire la Erdogan

Marti, 02 August 2016, ora 17:14
790 citiri
Ambasadorul Turciei: Exista o obsesie, din pacate chiar si in Romania, cu privire la Erdogan
Foto: captura video / Facebook Osman Koray Ertas

Ambasadorul Turciei la Bucuresti, Osman Koray Ertas (foto), a declarat marti ca, dupa tentativa de lovitura de stat, a aparut "un fel de obsesie" cu privire la presedintele Recep Erdogan, care poate fi observata "din pacate" si in Romania.

Astfel, exista impresia gresita ca el decide singur si actioneaza ca un "monarh" sau un "emir".

"Exista un fel de obsesie cu privire la presedintele Recep Erdogan, individual, si, din pacate, am observat-o si in Romania in ultimele doua saptamani. Presedintele Erdogan nu este un monarh, nu e un fel de emir al unei tari care nu e guvernata pe principii democratice. Exista un prim-ministru, exista partide politice, partide de opozitie, si exista si presa de opozitie", a comentat ambasadorul, intrebat despre valul de arestari si demiteri din Turcia dupa tentativa de lovitura de stat.

Diplomatul a explicat ca nu presedintele Turciei este cel care retine sau demite toate aceste persoane, pentru ca el nu are "autoritatea" sa faca acest lucru, ci ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Turciei: Exista o obsesie, din pacate chiar si in Romania, cu privire la Erdogan" pe Ziare.com

#Erdogan pedeapsa moarte Turcia, #Erdogan arestari lovitura stat , #Stiri International