Ambasadorul SUA la NATO: Scutul antiracheta protejeaza teritoriile. Nu e contra Rusiei

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 16:44
999 citiri

Ambasadorul SUA la NATO, Douglas Lute, precizeaza, intr-un editorial, ca scutul antiracheta este proiectat sa protejeze populatiile, teritoriile si fortele tarilor europene din NATO de amenintarea crescanda reprezentata de proliferarea rachetelor balistice, reiterand faptul ca nu e impotriva Rusiei.

"Luna acesta, SUA vor oferi un impuls de 9.000 de tone capacitatilor de aparare anti-racheta ale Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Odata cu sosirea USS Porter, a treia nava echipata cu sistem Aegis cu capacitati de aparare antiracheta care va avea port de baza in Spania, SUA continua sa isi indeplineasca angajamentul de a spori protectia aliatilor europeni in fata amenintarilor venite din volatilul Orient Mijlociu.

O a patra nava americana, USS Carney, va sosi in aceasta toamna. Alaturi de cele patru nave echipate cu sisteme Aegis cu capacitati de aparare antiracheta, un sistem similar, terestru, cu capacitati de detectare si interceptare (Aegis Ashore) va deveni ...citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA la NATO: Scutul antiracheta protejeaza teritoriile. Nu e contra Rusiei" pe Ziare.com

#ambasador SUA NATO scut antiracheta, #scut antiracheta Romania, #scut antiracheta deveselu, #Rusia scut antiracheta , #Stiri International