Ambasadorul Rusiei, despre relatia cu Romania: A existat pericolul ca s-ar putea opri tot

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 09:27
784 citiri
Ambasadorul Rusiei, despre relatia cu Romania: A existat pericolul ca s-ar putea opri tot
Foto: Ambasada Rusiei in Romania

Ambasadorul Rusiei in Romania, Oleg Malginov, aflat la final de mandat, a declarat, intr-un interviu acordat Digi 24, ca este gresita formularea ca "Rusia se apropie de NATO", situatia fiind inversa, el precizand ca toata lumea stia care sunt ingrijorarile inca de la momentul la care s-a discutat despre realizarea scutului antiracheta.

"Sunt sigur ca oamenii seriosi de aici inteleg ca acest gen de dezvoltare a unui sistem strategic va 'costa' anumite contramasuri", spune diplomatul rus.

Malginov spune ca, atunci cand a venit la Bucuresti, scopul sau a fost sa puna pe primul loc cooperarea, pe baze economice, culturale, umanitare, politice, si pe aceste baze sa se dezvolte o cooperare coerenta intre cele doua tari, la care sa fie adaugate si chestiunile sensibile: istorice, politici practice, strategice si asa mai departe.

"Nu am reusit sa schimbam aceste lucruri si aceasta ramane o sarcina de indeplinit pentru succesorul meu si politicienii din ambele tari", adauga ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Rusiei, despre relatia cu Romania: A existat pericolul ca s-ar putea opri tot" pe Ziare.com

#ambasador Rusia Romania, #scut antiracheta Romania , #Stiri International