Ambasadorul rus la Bucuresti, fata in fata cu sustinatorii protestatarilor din Rusia: Ce s-a discutat si ce concluzii a tras fiecare

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 13:47
831 citiri

Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Valery Kuzmin, i-a primit, vineri, pe reprezentantii miscarii civice Initiativa Romania, care a organizat un miting de sustinere a protestatarilor anticoruptie din Rusia. Relatarile celor doua parti participante la discutie sunt extrem de edificatoare pentru viziunile diferite asupra evenimentelor care au avut loc recent in Federatia Rusa.

Mitingul de sustinere a fost organizat pe Facebook sub forma de eveniment cu titlul "Solidaritate cu protestatarii anti-coruptie din Rusia".

Citeste mai multe despre: Alaturi de protestatarii rusi - Miting vineri seara la Ambasada Rusiei: Coruptia e la fel de distructiva oriunde

Cum descrie intalnirea cu ambasadorul rus reprezentantul Initiativei Romania

Mihai Politeanu si Alex Surcel au fost invitati la discutii de ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Valey Kuzmin, in calitatea lor de reprezentanti ai asociatiei Initiativa Romania, iar la finalul celor aproape 90 de minute de discutii Mihai Politeanu a relatat pe Facebook despre modul in care a decurs intalnirea.

"O sa incep cu finalul: ambasadorul Rusiei si-a declarat pe fata, in mod direct si neprovocat, sprijinul pentru demersul de modificare a Constitutiei al Coalitiei pentru Familie. Discutia a inceput si s-a sfarsit cu acest subiect, desi noi nu l-am deschis. Pozitia adoptata de Rusia, prin ambasador, este ca Romania nu respecta pe deplin drepturile omului cata vreme nu schimba definitia constitutionala a familiei in sensul celor sustinute de CpF.

Cred ca aceasta pozitie neechivoca ar trebui sa fie un semnal de alarma atat pentru partidele parlamentare, cat si pentru cei care, cu buna credinta, sustin in mod naiv actiunea CpF. Asistam, deja, la cel putin o coniventa ideologica intre Rusia si mare parte a sistemul politic de la noi. Reorientarea discursului politic dominant din Romania catre propaganda anti-occidentala, anti-liberala si populist-isterica a nationalismului etno-religios de inceput de secol XX serveste de minune intereselor Rusiei", a comentat Mihai Politeanu.

In schimb, subiectul care ii adusese fata in fata pe participantii la discutie a fost in buna masura evitat de diplomatul rus, sustine el.

"Discutia concreta despre evenimentele si situatia din Rusia a fost permanent evitata de ambasador. Am incercat fara succes sa concentram discutia in jurul unor teme in legatura directa cu arestarile protestatarilor din Rusia: respectarea statului de drept, a drepturilor omului si a valoril ...citeste mai departe despre "Ambasadorul rus la Bucuresti, fata in fata cu sustinatorii protestatarilor din Rusia: Ce s-a discutat si ce concluzii a tras fiecare" pe Ziare.com

#proteste Rusia Initiativa Romania ambasador , #Stiri International