Ambasadorul rus, despre OUG 13: O problema minora. Si Putin a dezincriminat cateva fapte penale

Joi, 09 Februarie 2017, ora 14:48
2851 citiri
Ambasadorul rus, despre OUG 13: O problema minora. Si Putin a dezincriminat cateva fapte penale
Foto: Arhiva site/Administratia Prezidentiala

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti Valeri Kuzmin a comentat situatia din Romania, unde sute de mii de oameni au iesit in strada dupa ce Guvernul Grindeanu, la nici o luna de la numirea in functie, a adoptat noaptea ordonanta de urgenta prin care a vrut sa modifice Codurile Penale.

Kuzmin spune ca ceea ce a facut guvernul e "o problema minora", ca si in Rusia Putin a dezincriminat mai multe fapte penale si ca romanii "sa aiba maturitatea" sa treaca peste acest moment.

"Sper ca societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie. In tara noastra au fost doua momente cand presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infractiuni cu caracter economic. Sper ca aceste discutii publice sa nu impiedice guvernul sa continue relatiile si proiectele economice", a declarat ambasadorul rus, intr-un interviu pentru Adevarul.ro.

Kuzmin a mai spus ca de cand a fost trimis pe post la Bucuresti nu a facut decat sa astepte alegerile, pentru ca Guvernul Ciolos "nu facea nimic". Mai mult, el sustine ca vorbeste in numele diplomatilor din mai multe state cand spune acest lucru.

"Primele cinci luni de cand am sosit aici le-am dedicat asteptarii rezultatelor alegerilor, care ar fi trebuit sa aduca un guvern cu mai multa stabilitate. Nu e doar impresia mea cand spun ca multi dintre colegii mei din corpul diplomatic sustineau acelasi lucru ca si mine: fostul guvern nu facea nimic. Nu neaparat din rea-vointa, dar pentru ca avea un mandat limitat. Era aproape imposibil sa mentinem contacte si sa avansam pe orice palier de cooperare", a mai declarat oficialul trimis de Moscova.

Intrebat daca pana acum a avut intalniri cu membri ai noului Guvern, Kuzmin a spus ca nu.

"Sunt ocupati cu bugetul, dar avem cateva intalniri aranjate pentru viitorul apropiat", a aratat diplomatul rus.

Interviul cu Kuzmin a fost publicat de Adevarul chiar in ziua in care un oficial de rang inalt al Ministerului de Externe de la Moscova a declarat ca Rusia considera Romania o amenintare clara la adresa sa. ...citeste mai departe despre "Ambasadorul rus, despre OUG 13: O problema minora. Si Putin a dezincriminat cateva fapte penale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactie Rusia modificare Cod Penal, #reactie Rusia Putin dezincriminare fapte penale , #Stiri International