Ambasadorul rus: Daca exista un interes national al Romaniei, Rusia este gata sa il sustina

Luni, 09 Mai 2016, ora 10:46
992 citiri
Ambasadorul rus: Daca exista un interes national al Romaniei, Rusia este gata sa il sustina
Foto: Ziare.com

Ambasadorul Rusiei in Romania, Oleg Malginov, declara intr-un interviu ca evolutia relatiilor din Romania si tara sa depinde de depasirea de catre cea dintai a pauzei de dialog la nivel inalt si de ce anume este gata sa spuna, adaugand ca "daca exista un interes national, Rusia este intotdeauna gata sa il sustina".

Malginov vorbeste despre importanta zilei de 9 mai - "data cand trupele sovietice au luat Berlinul", "data cand trupele sovietice au luat Praga" si "data sfarsitului nazismului", in interviul acordat 6TV, redat in Adevarul.

De ce trebuie sa stam cu ochii pe Ucraina pe 9 mai

In Ucraina a reinviat ideologia lui Bandera, aliat al nazismului

El apreciaza ca una dintre lectiile date de intamplarile de acum 71 de ani este ca "democratia formala nu da imunitate unor asemenea regimuri totalitare", "pentru ca nazistii au ajuns la putere pe cale democratica in Germania".

"Adica, in societate trebuie sa existe un antidot impotriva unor asemenea ideologii naziste", spune ...citeste mai departe despre "Ambasadorul rus: Daca exista un interes national al Romaniei, Rusia este gata sa il sustina" pe Ziare.com

#ambasadorul rus relatii Romania, #relatii Romania Rusia ambasador , #Stiri International