Ambasadorul Marii Britanii: Cetatenii UE sa ramana, impreuna cu familiile lor, pe teritoriul britanic dupa Brexit

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 18:24
883 citiri
Ambasadorul Marii Britanii: Cetatenii UE sa ramana, impreuna cu familiile lor, pe teritoriul britanic dupa Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorul Paul Brummell a afirmat miercuri ca Marea Britanie isi doreste ca cetatenii UE care traiesc in regat "sa ramana, impreuna cu familiile lor, pe teritoriul britanic", dupa Brexit.

"Am facut deja progrese semnificative de la inceputul negocierilor asupra chestiunilor legate de plecarea Regatului Unit din Uniune. Am oferit asigurari cetatenilor UE care traiesc in Marea Britanie. Dorim ca oamenii sa ramana, impreuna cu familiile lor, pe teritoriul britanic. La momentul acesta, suntem pe ultima suta de metri pentru a ajunge la un acord pe aceasta tema.

Am asigurat statele membre UE ca nu vor trebui sa plateasca mai mult sau sa primeasca mai putini bani pentru restul planului bugetar actual. Am stabilit un model pentru viitorul nostru parteneriat economic si de securitate cu UE - ceea ce va fi in avantajul nostru reciproc", a declarat Brummell, in deschiderea conferintei "Apararea si securitatea Europei: Marea Britanie si Romania dupa Brexit", organizata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

El a admis ca sunt insa si probleme care apar ca urmare a iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, ce vor avea un impact inevitabil asupra relatiilor viitoare in domenii care variaza de la convenirea cooperarii judiciare in materie penala pana la decizia cu privire la ceea ce se va intampla in relatia comerciala a acestei tari cu UE.

Paul Brummell a subliniat ca Guvernul Regatului Unit doreste crearea unui parteneriat profund si special cu Uniunea Europeana.

Diplomatul a precizat ca Marea Britanie va ramane neconditionat angajata sa mentina securitatea europeana, mentionand totodata amploarea si intensitatea cooperarii Marii Britanii cu Romania in domeniul apararii si securitatii.

Citeste mai multe despre:

Ambasadorul Marii Britanii lauda Romania: Este vital sa investim in aceasta relatieOficial: Brexitul, stabilit pe 29 martie 2019, la ora 23:00 GMTWashingtonul cere negocieri rapide pe Brexit: Fara animozitate inutila ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Marii Britanii: Cetatenii UE sa ramana, impreuna cu familiile lor, pe teritoriul britanic dupa Brexit" pe Ziare.com

#ambasador cetateni UE Brexit , #Stiri International