Ambasadorul Moscovei la Bucuresti: Rusia nu este o amenintare pentru Romania

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 16:18
1208 citiri
Ambasadorul Moscovei la Bucuresti: Rusia nu este o amenintare pentru Romania
Foto: Facebook/Brigada 2 Infanterie "Rovine"

Rusia priveste infiintarea unei brigazi multinationale a NATO la Craiova drept o chestiune interna a Romaniei, a declarat ambasadorul rus Valery Kuzmin, adaugand ca tara sa nu reprezinta o amenintare pentru Romania.

"Aceasta chestiune este una interna si tine de raspunderea voastra ca tara. Acest lucru este un lucru intern, eu doar vreau sa subliniez ca Rusia nu este o amenintare pentru voi si nu are niciun plan de amenintare", a spus oficialul rus, miercuri, la Craiova.

Valery Kuzmin a criticat insa, din nou, expansiunea NATO si apropierea fortelor organizatiei de frontiera ruseasca.

"In ceea ce priveste apropierea fortelor NATO de frontierele rusesti, acest proces este unul care a inceput cu mult timp in urma. Rusia a considerat si continua sa considere aceasta expansiune a NATO una incorecta, care submineaza conditiile si spiritul actului comun semnat in 1996 intre Rusia si NATO", a afirmat Valery Kuzmin.

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti se afla, miercuri, la Craiova, unde a avut o intalnire cu autoritatile locale si judetene. De asemenea, acesta va sustine, la Biblioteca Judeteana "Alexandru si Aristia Aman", o conferinta despre politica externa a Rusiei, urmand ca miercuri seara sa aiba o intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Craiova, pentru a discuta posibile parteneriate romano-ruse.

Citeste mai multe despre aceasta brigada multinationala NATO si de ce se infiinteaza la Craiova. ...citeste mai departe despre "Ambasadorul Moscovei la Bucuresti: Rusia nu este o amenintare pentru Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactie Rusia brigada NATO Craiova, #Rusia amenintare Romania Valery Kuzmin, #baze NATO Romania reactie Rusia , #Stiri International