Ambasada americana la Ankara dezminte: Apartenenta Turciei la NATO nu e in pericol

Marti, 19 Iulie 2016, ora 09:57
784 citiri

Ambasada americana de la Ankara a dezmintit, luni, ca secretarul de stat John Kerry ar fi avertizat Turcia ca si-ar putea pierde statutul de tara membra NATO, daca nu sunt respectate principiile democratice.

Un oficial al misiunii diplomatice a SUA din capitala turca a negat informatia difuzata de The Washington Post, potrivit careia Kerry a avertizat Turcia, la doua zile dupa lovitura de stat esuata.

"Secretarul de stat Kerry nu a spus absolut nimic despre faptul ca apartenenta la NATO ar fi in pericol. Nu este nimic in declaratia sa care sa indice ca SUA considera ca Turcia este in pericol in acest sens", a spus oficialul american, citat de Daily Sabah.

Oficialul a continuat, spunand ca Turcia este un aliat cheie al Statelor Unite, NATO si Uniunii Europene, si ca acestea nu au nicio problema cu apartenenta Turciei la Alianta militara.

"Cerem guvernului turc sa mentina cele mai inalte standarde ale respectului pentru institutiile democratice ale tarii si pentru statul de ...citeste mai departe despre "Ambasada americana la Ankara dezminte: Apartenenta Turciei la NATO nu e in pericol" pe Ziare.com

#John Kerry declaratii Turcia, #Kerry Turcia membru NATO, #Kerry Turcia democratie , #Stiri International