Alexis Tsipras vede Rusia drept "un port mai sigur": Europa nu mai e buricul Pamantului

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 17:46
1170 citiri
Alexis Tsipras vede Rusia drept "un port mai sigur": Europa nu mai e buricul Pamantului
Foto: Captura Youtube/RuptlyTV

"Uniunea Europeana trebuie sa se intoarca la principiile ei de baza: solidaritate, democratie si justitie sociala", a spus vineri premierul grec Alexis Tsipras la inceputul vizitei sale de doua zile la Sankt Petersburg, unde participa la un forum economic, el fiind de parere ca politica de "strangere a curelei" impusa de Bruxelles si Berlin agraveaza recesiunea si "nu duce nicaieri".

"Dupa criza din 2008, lumea s-a schimbat. In Europa am avut iluzia ca suntem buricul Pamantului (...) Dar centrul lumii s-a schimbat, exista noi forte la nivel politic si economic. Relatiile internationale capata un carcater multipolar", a subliniat premierul grec, citat de agentiile Reuters si EFE.

"Ne aflam in mijlocul unei furtuni, dar suntem un popor care stie sa se descurce pe mare si nu ne sperie furtuna si nici posibilitatea de a descoperi noi oceane si de a ajunge in porturi mai sigure", a continuat el, facand aluzie la presiunile creditorilor internationali ce ar putea impinge Grecia catre ...citeste mai departe despre "Alexis Tsipras vede Rusia drept "un port mai sigur": Europa nu mai e buricul Pamantului" pe Ziare.com

#Tsipras Grecia Rusia Putin, #Grecia sanctiuni europa reforme , #Stiri International