Alegerile din SUA, explicate: La ce sa fim atenti in noaptea in care americanii isi aleg presedintele

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 19:47
889 citiri

In noapte de marti spre miercuri, o buna parte a lumii va fi cu ochii pe SUA unde au loc alegerile pentru functia de sef al statului. Hillary Clinton, nominalizata Partidului Democrat, se va confrunta cu Donald Trump, reprezentantul Partidului Republican.

Va fi declarat invingator candidatul care va aduna cele mai multe voturi electorale din totalul de 538, adica cel putin 270.

Fiecare stat din SUA, 50 in total, este reprezentat de un numar de electori stabilit in functie de populatia statului respectiv. De exemplu, cel mai mare stat ca populatie din SUA este California care are alocat un numar de 55 de voturi electorale (55 de electori), iar Alaska, statul federal cu cea mai mica populatie, are doar 3 voturi electorale (3 electori).

In fiecare stat federal se numara toate voturile valabil exprimate, iar candidatul castigator primeste toate voturile electorale din acel stat.

La nivelul SUA exista 538 de voturi electorale distribuite diferit, in functie de populatia unui ...citeste mai departe despre "Alegerile din SUA, explicate: La ce sa fim atenti in noaptea in care americanii isi aleg presedintele" pe Ziare.com

#alegeri SUA cum voteaza americanii, #alegeri SUA electori state, #Trump Clinton alegeri SUA , #Stiri International