Alegerile din R. Moldova, vazute de la Strasbourg: Rusia are sansa de a mai obtine o victorie

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 11:34
954 citiri
Alegerile din R. Moldova, vazute de la Strasbourg: Rusia are sansa de a mai obtine o victorie
Foto: Arhiva Ziare.com

Moldovenii sunt chemati duminica la urne, pentru prima data in ultimii 20 de ani, sa isi aleaga presedintele. Miza este mare pentru cetatenii de peste Prut, votul lor stabilind parcursul pe care Republica Molova il va urma.

Astfel, Europa urmareste cu atentie desfasurarea scrutinului istoric: va castiga favoritul din acest moment, Igor Dodon, candidatul socialistilor sustinut si de Moscova, sau va reusi Maia Sandu sa adune voturile sa il invinga?

Asta s-a discutat miercuri la Strasbourg in cadrul unei dezbateri conduse de eurodeputatul Andi Cristea, presedinte al delegatiei Parlamentului European pentru R. Moldova. Parerile sunt impartite, insa niciuna nu e prea optimista.

"Imi doresc pentru R. Moldova un presedinte proeuropean. Dar vom avea ceea ce oamenii voteaza peste Prut. Dl Dodon avanseaza niste idei foarte periculoase, cum ar fi renuntarea la Acordul de Asociere cu UE sau promovarea federalizarii R. Moldova. Asta e un concept foarte periculos, inclusiv pentru Romania, ...citeste mai departe despre "Alegerile din R. Moldova, vazute de la Strasbourg: Rusia are sansa de a mai obtine o victorie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri prezidentiale Republica Moldova, #alegeri Moldova Maia Sandu Igor Dodon , #Stiri International