Alegerile din Franta sunt si despre noi

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 17:25
2561 citiri
Alegerile din Franta sunt si despre noi

Maine sunt alegeri prezidentiale in Frata. Intr-o atmosfera trista, dupa ultimul atentat de la Paris. Dupa o campanie electorala de foarte slaba calitate, dintre cei unsprezece candidati au ramas patru cu sanse de a trece in turul II. O campanie atipica cu rezultate, oricare ar fi ele, atipice.

Dintre cei patru candidati, doi sunt ai extremelor nedemocratice. Le Pen, candidata Frontului National, a periat mult dintre mesajele de extrema dreapta si antisemite ale tatalui ei, pe care l-a si exclus din partid. Are o platforma antisistem, jos mafia socialistilor si liberalior, sus poporul suveran. O combinatie de Dan Diaconescu si Vadim Tudor.

Jean-Luc Melenchon este un candidat de extrema stanga, care nu se prezinta drept comunnist pentru ca mai sunt doi in cursa. Citeaza din Marx, sustine tezele antiimperialiste din 68, detesta crestinismul, megaloman cu discursuri publice de tip Fidel Castro, vrea o reforma constitutionala care sa inceapa cu el, o a sasea Republica. Are un program economic incoerent, bazat pe lupta de clasa impotriva bogatilor. In mod ironic, este cel mai bogat dintre candidati. Pentru cei care au cunoscut comunismul, este o stafie venita sa ii bantuie. Pentru el, terorismul islamic nu are nici o legatura cu religia, ci este strict legata de controlul resurselor naturale. O combinatie de Iie Verdet si Vadim Tudor.

Emmanuel Macron este un candidat atipic. Foarte tanar, cu o experienta politica si economica desfasurata direct la varf, mereu prezent in posturi foarte bine platite, absolvent al unor scoli de elita, se prezinta si el drept candidat antisistem. Foarte prezent mediatic si datorita sotiei sale, fosta sa profesoara de franceza, cu douazeci de ani mai in varsta decat el. Promite o a treia cale, nici de stanga, nici de drepta. Are un program economic de sinteza, care contrazice propriile opinii de cand era ministru socialist, adica de anul trecut. Sustinut foarte puternic de mass media si de mediul de afaceri, ar putea fi primul presedinte independent din istoria Frantei. Da impresia unui produs de laborator, care a primit peste noapte un program, o campanie, un buget si o armata de sustinatori. A eclipsat total candidatul Partidului Socialist, Hamon, castigator al alegerilor primare. Desi a plecat ca o foaie alba, are alaturi politicieni cu experienta din toate partidele, care simt ca de el pot depinde functiile in viitorul guvern. A pornit in campanie ca USR si acum conduce un fel de UNPR.

Francois Fillon este candidatul ...citeste mai departe despre "Alegerile din Franta sunt si despre noi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri prezidentiale Franta , #Stiri International