Alegerile din Franta, noua tinta a lui Putin. Va reusi propaganda rusa sa incline din nou balanta?

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 12:18
2638 citiri

Dupa scrutinul din Olanda, unde populistul Geert Wilders era creditat cu prima sansa, dar a pierdut in fata lui Mark Rutte, actualul premier si presedintele Partidului Poporului (centru-dreapta), urmeaza alegerile din Franta. In data de 23 aprilie va avea loc primul tur, iar marea finala se va desfasura in data de 7 mai, cand se vor confrunta candidatii aflati pe primele doua locuri.

Cele mai multe sondaje de opinie ii dau ca favoriti pe Emmanuel Macron, un candidat independent cu vederi politice de centru si Marine Le Pen, candidata extremei drepte, sefa Frontului National Francez.

Dintre cei doi, Emmanuel Macron este dat drept favorit pentru a prelua fotoliul de presedinte al Frantei. Acest scrutin este cel de-al doilea mare examen pe care-l da Uniunea Europeana dupa esecul inregistrat anul trecut prin iesirea Marii Britanii din UE in urma unui referendum cu un rezultat surprinzator.

Brexit-ul a fost o gura de oxigen cu care s-au alimentat miscarile populiste sustinute de Vladimir Putin, liderul autocrat care duce un adevarat razboi politic si informational impotriva NATO si UE. Desi sondajele de opinie il dau ca favorit pe Macron, nimic nu este inca jucat. Si Hillary Clinton a condus in sondajele de opinie si a pierdut in fata populistului Donald Trump. In plus, si in cazul referendumului din Marea Britanie sustinatorii ramanerii in UE au fost creditati cu prima sansa, dar au pierdut. In mijlocul unei astfel de confruntari, orice e posibil.

Vladimir Putin a dezvoltat de-a lungul timpului relatii puternice cu multi oameni influenti din politica Frantei. Marine Le Pen a fost acuzata in repetate randuri ca isi finanteaza partidul cu bani veniti pe traseul Moscova - Paris.

Marine Le Pen, sefa Frontului National, este pariul lui Vladimir Putin pentru alegerile din Franta (Foto: Hepta.ro)

"Franta este o tinta importanta pentru Rusia. Tara este un pilon-cheie al Uniunii Europene, un important membru NATO si gazduieste cel mai mare partid de extrema dreapta din Europa, Frontul National, al carui lider, Marine Le Pen, care a beneficiat de finantare din Rusia, este asteptata ca in data de 7 mai sa castige alegerile prezidentiale", scrie cotidianul britanic The Guardian.

Emmanuel Macron, inamicul Moscovei

Toata campania de discreditare a Kremlinului s-a concentrat pe un singur candidat: Emmanuel Macron, singurul critic al lui Vladimir Putin dintre politicienii porniti in cursa pentru Palatul Elysee.

In mai multe randuri, Macron a spus ca ...citeste mai departe despre "Alegerile din Franta, noua tinta a lui Putin. Va reusi propaganda rusa sa incline din nou balanta?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin alegeri Franta, #Marine Le Pen legaturi Rusia, #Macron inamicul Rusiei , #Stiri International