Alegerile din Austria, cel mai recent barometru al influentei extremei drepte in Europa

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 22:00
921 citiri
Alegerile din Austria, cel mai recent barometru al influentei extremei drepte in Europa
Foto: Arhiva Ziare.com

Austriecii sunt asteptati duminica la urne, cu ocazia scrutinului legislativ anticipat.

Evenimentul este vazut de multi ca fiind cel mai recent barometru al influentei populistilor de dreapta in Europa, scrie Euronews.

Cu imaginea stirbita de un scandal din timpul campaniei, social-democratii condusi de actualul cancelar Christian Kern se lupta pentru locul doi cu Partidul Libertatii, de extrema dreapta, conform sondajelor.

Campania electorala din Austria a fost dominata de tema imigratiei, Partidul Libertatii sustinand inchiderea anumitor sectoare ale economiei pentru muncitorii din afara Uniunii Europene si expulzarea condamnatilor straini.

Multi alegatori cred ca tara lor a fost coplesita de criza imigratiei din 2015.

"Sunt pro-imigratie, insa la un moment dat trebuie sa spui stop", spune o femeie, care il sustine pe ministrul de Externe Sebastian Kurz, liderul Partidului Poporului (consevator), marele favorit in alegeri.

Kurz, care are doar 31 de ani, a cerut inasprirea reglementarilor privind imigratia si nu a respins posibilitatea de a forma o alianta cu Partiul Libertatii.

C.S. ...citeste mai departe despre "Alegerile din Austria, cel mai recent barometru al influentei extremei drepte in Europa" pe Ziare.com

#Austria alegeri parlamentare, #Austria extrema dreapta , #Stiri International