Alegeri in SUA: De ce bancile europene ar trebui sa se teama de victoria lui Trump

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 12:32
962 citiri
Alegeri in SUA: De ce bancile europene ar trebui sa se teama de victoria lui Trump
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Alegerile prezidentiale din Statele Unite conteaza pentru bancherii din Europa din mai multe motive.

Pe langa o posibila volatilitate a pietei si instabilitatea politica, o victorie a lui Donald Trump ar putea insemna ca industria financiara de pe Batranul Continent ar putea pierde afaceri in favoarea New York-ului.

In pofida mesajelor mixte date de ambii candidati la Casa Alba despre cat de grea sau de usoara va deveni viata pentru industria bancara, s-a conturat tot mai mult opinia ca o victorie a republicanului Donald Trump ar fi benefica pentru Wall Street, chiar daca la inceput va fi un soc pe pietele financiare, arata o analiza realizata de Bloomberg.

Miliardarul a spus in repetate randuri ca daca va fi ales presedinte, va renunta la reglementarile pentru sectorul bancar cunoscute sub numele de Dodd-Frank si ca va reduce masiv birocratia. Cu toate ca momentan sunt doar promisiuni, bursele par sa adopte ideea ca o victorie a lui Trump va fi buna pentru banci.

Victoria ...citeste mai departe despre "Alegeri in SUA: De ce bancile europene ar trebui sa se teama de victoria lui Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#victorie Donald Trump banci europene, #victorie Donald Trump banci Europa , #Stiri International