Alegeri in R. Moldova - ce probleme ar avea Romania daca am avea "granita" cu Federatia Rusa

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 13:05
883 citiri
Alegeri in R. Moldova - ce probleme ar avea Romania daca am avea "granita" cu Federatia Rusa
Foto: Facebook / Ministerul Apararii din R.Moldova

Romania este interesata de rezultatul alegerilor prezidentiale de dincolo de Prut si pentru ca R. Moldova este o tara neutra, neaparata si care ofera "o multime de tentatii", iar o federalizare a ei urmata de o prezenta militara ruseasca puternica ar aduce de facto Federatia Rusa la granita Romaniei, spune Hari Bucur-Marcu, expert in politici de securitate.

In Republica Moldova continua campania electorala pentru turul doi al alegerilor prezidentiale, care se va desfasura duminica viitoare. Diferenta dintre voturile obtinute in turul intai de socialistul Igor Dodon si cele obtinute de candidatul pro-european Maia Sandu a fost mai mica de 10%, in schimb contrastul dintre viziunile lor politice este foarte mare.

Ce relevanta are, insa, acest scrutin prezidential pentru Romania din punct de vedere militar si geostrategic? Daca Igor Dodon promite relatii bune cu UE, cu "prietenii din Romania" si cu Rusia, dar fara NATO, ce asteptari ar trebui sa avem de la Maia Sandu?

"Sunt doua ...citeste mai departe despre "Alegeri in R. Moldova - ce probleme ar avea Romania daca am avea "granita" cu Federatia Rusa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri prezidentiale Moldova Romania, #alegeri prezidentiale Moldova Rusia militari , #Stiri International