Alegeri in Hong Kong: test important pentru cei care doresc independenta totala fata de China

Duminica, 04 Septembrie 2016, ora 12:33
3026 citiri

O noua generatie de activisti care se pronunta pentru o ruptura radicala cu Beijingul se prezinta duminica in fata locuitorilor din Hong Kong, cu ocazia celor mai importante alegeri din fosta colonie britanica de la marile manifestatii prodemocratie din 2014, transmite AFP.

Alegerile pentru Consiliul Legislativ (LegCo, echivalentul parlamentului) din Hong Kong au loc in contextul in care Beijingul incearca sa isi intareasca autoritatea asupra orasului semiautonom, in domeniul politic, cultural sau chiar educativ.

In 2014, in pofida a peste doua luni de blocaj al unor cartiere intregi din fosta colonie britanica, "Miscarea umbrelelor" a esuat sa obtina o concesie cat de mica din partea Chinei in materie de reforme politice.

Pentru o noua generatie, singura rezolvare o reprezinta independenta totala. Alegerile de duminica vor permite sa se vada ponderea electorala a acestei miscari in randul celor peste 3,7 milioane de alegatori care s-au deplasat la urne cu incepere de la orele ...citeste mai departe despre "Alegeri in Hong Kong: test important pentru cei care doresc independenta totala fata de China" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hong Kong alegeri parlament, #Hong Kong independenta , #Stiri International