Alegeri in Franta: Prima reactie a lui Marine Le Pen, dupa infrangerea in fata lui Macron

Duminica, 07 Mai 2017, ora 21:37
1664 citiri
Alegeri in Franta: Prima reactie a lui Marine Le Pen, dupa infrangerea in fata lui Macron
Foto: Twitter/Marine Le Pen

Candidata de extrema-dreapta Marine Le Pen si-a recunoscut infrangerea in cursa pentru Elysee, in discursul rostit duminica seara, la scurt timp dupa inchiderea urnelor.

Ea i-a urat noroc contracandidatului sau Emmanuel Macron si a incercat sa mobilizeze electoratul Frontului National pentru alegerile legislative din iunie.

Afla rezultatul exit-pollului alegerilor prezidentiale din Franta

"Francezii au ales un nou presedinte al Republicii si au votat pentru continuitate", a afirmat candidata Frontului National.

Le Pen a anuntat ca a discutat cu Macron pentru a-l felicita si i-a urat noroc pentru a face fata "provocarilor cu care se confrunta Franta".

"Vreau sa le multumesc celor 11 milioane de francezi care mi-au acordat vocea si increderea lor, precum si militantilor care m-au sustinut si insotit pe tot parcursul campaniei", a spus ea.

Le Pen a afirmat ca votul "istoric" din Franta au facut din formatiunea sa principala forta de opozitie din tara.

Ea a admis, insa, ca Frontul National trebuie sa se reinnoiasca pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor francezilor.

"Je proposerai d'engager une transformation de notre mouvement afin de constituer une nouvelle force politique." #Presidentielle2017- Marine Le Pen (@MLP_officiel) 7 mai 2017

Discursul, care a durat aproximativ patru minute, a fost, practic, un apel de mobilizare a electoratului pentru alegerile legislative din 8 iunie.

Citeste si Alegeri in Franta: Marine le Pen, mostenitoarea extremei-dreapta. Vrea sa scoata tara din UE si NATO ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Prima reactie a lui Marine Le Pen, dupa infrangerea in fata lui Macron" pe Ziare.com

#reactie Marine Le Pen alegeri, #Marine Le Pen alegeri Franta, #discurs Marine Le Pen , #Stiri International