Alegeri in Franta: Obama anunta ca-l sustine pe Macron si face apel la sperantele francezilor, nu la fricile lor

Joi, 04 Mai 2017, ora 16:55
1101 citiri
Alegeri in Franta: Obama anunta ca-l sustine pe Macron si face apel la sperantele francezilor, nu la fricile lor
Foto: Twitter/Emanuel Macron

Fostul presedinte american Barack Obama a anuntat ca il sprijina pe candidatul organizatiei civice In Miscare! (En marche!, de centru), Emmanuel Macron, la prezidentialele franceze, cu trei zile inainte de turul decisiv de duminica.

Intr-o interventie de ultim minut in campania prezidentiala din Franta, Obama a transmis ca "succesul Frantei conteaza pentru intreaga lume", arata The Guardian.

Sondajele de dinainte de al doilea tur al alegerilor il plaseaza pe Emmanuel Macron cu 20 de puncte inainte de rivala sa, Marine Le Pen, liderul formatiunii populiste Frontul National.

Fostul lider de la Casa Alba a declarat ca a ales sa-si declare public sprijinul pentru Macron, intr-un video postat pe Twitter joi dupa-amiaza si preluat de Macron, datorita importantei acestor alegeri.

"Nu planuiesc sa ma amestec in multe alegeri acum, ca eu nu mai trebuie sa candidez, insa alegerile din Franta sunt foarte importante pentru viitorul Frantei si valorile la care tinem atat de mult", afirma el.

Obama a adaugat ca face apel la sperantele alegatorilor si nu la fricile lor. Si-a sfarsit mesajul in franceza: "Vive la France" (Traiasca Franta).

Cei doi candidati la presedintia Frantei au avut, miercuri seara, o dezbatere televizata in urma careia invingator a fost cotat Macron. Le Pen a marsat pe problema terorismului, spunand ca acest subiect este "complet absent" din programul contracandidatului ei si sugerand ca Macron "tolereaza terorismul islamic".

L'espoir est en marche. Merci @BarackObama. pic.twitter.com/0azZHLZLse- Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) May 4, 2017

Alegeri in Franta: Brigitte Bardot le cere "celor care iubesc animalele" sa nu-l voteze pe Macron

Macron avertizeaza: UE trebuie sa se reformeze, altfel va avea parte de Frexit!

Emmanuel Macron va castiga alegerile din Franta cu 61%, arata cel mai recent sondaj

Ipocrizia misogina si povestea lui Macron

Alegeri in Franta: Desi Macron e favorit, Marine Le Pen si-a gasit deja si prim-ministru ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Obama anunta ca-l sustine pe Macron si face apel la sperantele francezilor, nu la fricile lor" pe Ziare.com

#Obama sprijina Macron, #Obama alegeri Franta, #Ovama candidati presedintie Franta , #Stiri International