Alegeri in Franta: Macron se indreapta linistit spre victorie (sondaje)

Vineri, 05 Mai 2017, ora 07:39
1828 citiri
Alegeri in Franta: Macron se indreapta linistit spre victorie (sondaje)
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

Intentiile de vot in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Franta sunt stabile, arata sondajele de opinie.

Duminica, 60% din francezi vor vota cu Emmanuel Macron si 40% cu Marine Le Pen, potrivit sondajului IFOP, care a dat aceleasi rezultate si pe 24 aprilie. Opinion Way-SLPV a produs, tot joi, procentaje identice.

Dupa dezbaterea in direct la televiziune de vineri seara, un sondaj Elabe a aratat ca 63% din telespectatori l-au considerat mai convingator pe Macron, in timp ce reprezentanta extremei drepte, Le Pen, a fost preferata de 34%.

Principalele sondaje de opinie sunt in favoarea lui Macron, iar directorul IFOP, Jerome Fourquet, a remarcat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca tendinta a fost similara si inaintea primului tur. IFOP mai arata ca majoritatea alegatorilor care au votat in turul intai cu conservatorul Francois Fillon sau cu radicalul de stanga Jean-Luc Melenchon vor opta in turul al doilea pentru centristul Macron.

Emmanuel Macron va castiga alegerile din Franta cu 61%, arata cel mai recent sondajDezbatere prezidentiala in Franta: Pe cine a convins Macron si pe cine Le Pen (sondaj)Alegeri in Franta: Obama anunta ca-l sustine pe Macron si face apel la sperantele francezilor, nu la fricile lor ...citeste mai departe despre "Alegeri in Franta: Macron se indreapta linistit spre victorie (sondaje)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri prezidentiale Franta, #Macron favorit Franta, #vot Marine Le Pen , #Stiri International